Promocija VRANJSKOG KULTURNOG NASLEĐA

Lokalne vesti - Sreda 23.12.2020 - 12:57

Onlajn promocija monografije „Vranjsko muzičko nasleđe“, pripremljene u izdanju Grada Vranja i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, biće direktno emitovana preko Fejsbuk stranice Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, na linku https://www.facebook.com/zaprokul u četvrtak, 24.decembra, u 19 časova.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Luksuzna dvojezična monografija „Vranjsko muzičko nasleđe“ autorke Marije Vitas napisana je povodom članstva Vranja u Unesko Mreži kreativnih gradova, koje je postalo prvi grad iz Srbije koji je stupio u članstvo ove veoma važne mreže u oblasti muzike.

Monografija nudi obuhvatan pregled bogate muzičke tradicije Vranja, sa naglaskom na gradskoj pesmi.

Pored istorijata, monografija posebno obrađuje doprinose najvažnijih aktera vranjske muzike
, njenu recepciju i kulturni značaj u kontekstu srpske kulture, kao i savremenu muzičku scenu Vranja.

Ova bogato ilustrovana monografija pored osnovnog teksta na srpskom i engleskom jeziku sadrži i uvodnu reč gradnačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića, kao i tekstove recenzija dr Dimitrija Golemovića i Dragane Marinković.

Na promociji će učestvovati dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja, Branimir Stošić Кace, umetnik, Ivana Tasić, umetnica, dr Vladimir Кolarić, urednik monografije i Marija Vitas, autorka.

Događaj će moderirati dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Pored štampanog izdanja, pripremljeno je i elektronsko izdanje knjige u EPUB formatu, posebno prilagođeno za čitanje sa ekrana.
 



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: