Promocija u Vranju: Javite se za SLUŽENJE VOJNOG ROKA

Lokalne vesti - Utorak 05.10.2021 - 12:32

Centar Ministarstva odbrane Vranje i pripadnci 4.brigade Kopnene vosjke organizovali su promociju vojnog poziva i dobrovoljnog služenja vojnog roka na šetalištu u centru Vranja.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio
Cilj promocije je približavanje vojnog poziva građanima. 
 
Za služenje vojnog roka mogu se prijaviti devojke i mladići starosti od 19 do 30 godina.
 
Nakon izvršenih lekarskih pregleda i provera koje su obavezne, bivaju upućeni na osnovnu obuku mesec i po dana u Leskovcu
 
Zatim sledi specijalistička obuka koja takođe traje mesec i po dana. 
 
Poslednja tri meseca se vojnici upućuju u jedinice vojske gde rade iste poslove koje rade i profesionalni vojnici.
 
Tokom svih šest meseci su obezbeđeni smeštaj i hrana, zdravstveno zbrinjavanje, kao i novčana nadoknada koja se kreće od 12.000 dinara u prvom mesecu do 25.000 dinara u šestom mesecu.
 
Broj nije ograničen, svi koji se prijave i koji prođu lekarske preglede i provere biće primljeni.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Aleks
05.10.2021. , 12:28
Ako opet primaju šipce, pazite se braćo, to se ljigavo umiljava, a onda usred noći krade puške pa počinje igranka bez prestanka. Tako bilo u titovoj SFRJ. Ni ova sfrs nije još srpska. Treba izbaciti pacove sa broda koji tone, zatisnuti rupe i raširiti jedra i ČUVATI brod. Mnogi su seli u čamce za spasavanje i otplovili. Ko se čuva i Bog ga čuva.