Prošli pola Evrope, pali na Prohoru sa parfemima vrednim 5,5 hiljada evra

Lokalne vesti - Sreda 24.11.2021 - 11:37

Trojica gruzijskih državljana sprečena su u pokušaju šverca originalnih parfema vrednih oko 5.500 evra.

Prona]eno preko 70 originalnih parfema FOTO: Uprava carina Prona]eno preko 70 originalnih parfema FOTO: Uprava carina
Krijumčari ponekad, biraju velike i frekventne prelaze, jer smatraju da će u masi putnika lakše proći neopaženo, dok im nekad manji prelazi deluju kao potencijalno ''lakša prepreka'', objavljuje portal Uprave carina.
 
Verovatno su se sa tom namerom 22. novembra 2021. godine, ka prelazu Prohor Pčinjski, uputila i trojica gruzijskih državljana, napunivši prtljag sa preko 70 originalnih parfema.
 
Na putu ka Gruziji, pokušavajući da nađu najpogodniju rutu za povratak, obišli su gotovo pola Evrope, da bi se na kraju našli na ulazu prelaza Prohor Pčinjski iz pravca Severne Makedonije, kažu iz Uprave carina.
 
- Carinici sa tog prelaza su im postavili uobičajno pitanje da li imaju nešto da prijave, ali su sva trojica putnika iz automobila ''Citroen C5'' francuske registracije, rekla da sa sobom nose samo lični prtljag.
 
Međutim, tokom detaljnog pregleda prtljaga, utvrđeno je da se u torbama sa ličnim stvarima nalazi i 70 originalnih parfema, toaletnih voda i gelova za tuširanje mnogih poznatih robnih marki (''Gucci'', ''Chanel'' ''Prada'', ''Bvlgari'', ''Burberry'' i dr.), ukupne vrednosti oko 5.500 evra.
 
Putnici su tada pokušali da opravdaju svoj postupak rekavši da su parfemi namenjeni za poklon porodici i prijateljima u Gruziji, gde se vraćaju iz Francuske u kojoj su bili na privremenom radu - navode iz Uprave carina.
 
Iz Uprave podsećaju da prema važećim propisima putnici mogu kao deo svog ličnog prtljaga nositi jedan parfem i jednu toaletnu vodu, a da sve preko toga mora da bude prijavljeno na granici, kao i da količina nikako ne sme da ukazuje na to da je roba namenjena daljoj prodaji.
 
Otkriveni parfemi privremeno su zadržani do okončanja hitnog prekršajnog postupka koji je protiv pomenutih stranih državljana pokrenut pred nadležnim sudom.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: