PROSTAKLUK: Demolirana ulična biblioteka u centru grada FOTO

Lokalne vesti - Sreda 30.12.2020 - 11:09

Jedna od uličnih biblioteka, nedavno postavljenih u našem gradu, teško je oštećena, a knjige iz nje su nestale, objavilo je Udruženje Borino i evropsko Vranje (BEV).

Tužan prizor na gradskom šetalištu FOTO: BEV Tužan prizor na gradskom šetalištu FOTO: BEV
Jedna od uličnih biblioteka, nedavno postavljenih u našem gradu, teško je oštećena, a knjige iz nje su nestale, objavilo je Udruženje Borino i evropsko Vranje (BEV).
 
Vranjanci iz Udruženja Borino i evropsko Vranje (BEV) su, inače, inicirali i sami realizovali akciju postavljanja nekoliko uličnih biblioteka, koje na svom pročelju imaju sliku najčuvenijeg vranjskog književnika, Borisava Stankovića i naslove njegovih dela.
 
Ideja je da iz ovih lepo osmišljenih i izrađenih kutaka, ko poželi, pozajmi knjigu, vrati je i, ukoliko je u mogućnosti, u nju donira još neku knjigu ili strip.
 
Najpre je primećeno da se postavljeni knjižni fond smanjio, a onda se dogodilo nešto još gore.
 
Samo dva meseca od postavljanja, demolirana je jedna od uličnih biblioteka, u samom gradskom jezgru, na sred gradskog šetališta.
 
Tim povodom, Udruženje BEV se javno obratilo svojim sugrađanima saopštenjem koje prenosimo u celosti:
 
Dragi sugrađani,
 
Obraćamo Vam se sa nadom da ćemo probuditi svest u Vama i pozitivno uticati na Vas u želji da zajedničkim mislima i delima sprovedemo da - ne treba ćutati ni pred kim i da treba uvek jasno i glasno izneti svoj stav. Dokle god gledamo samo svoja posla i ne želimo se suprostaviti nikome, mi na taj način dozvoljavamo vandalima, štetočinama i uništavaocima ovog grada da rade šta žele i da grad bude onakav kakav oni žele da bude.
 
Ovo je poziv za sve pametne, emancipovane i ljude otvorenog uma da dignemo svoj glas i da stanemo na put vandalizmu!
 
Nemojte se bojati, ćutanjem smo već uradili najopasnije. ĆUTANJE JE ZNAK ODOBRAVANJA, a Vi, naši sugrađani, ste mnogo iznad ovoga, svi mi to znamo!
 
Zato, prijavite policiji kad god vidite da vandali uništavaju državnu ili privatnu svojinu. Ne dozvolite da se uništava naš grad, a da Vi ćutite ne sve to.
RECI GLASNO STOP VANDALIZMU!
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: