Prosvetari nastavljaju da "upozoravaju štrajkom"

Lokalne vesti - Četvrtak 30.05.2013 - 12:27

U osnovnim i srednjim školama u Vranju u četvrtak je nastavljen štrajk upozorenja zaposlenih u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika.

Detalj iz vranjskih škola Detalj iz vranjskih škola

Tomislav Pešić, profesor vranjske Gimnazije, predsednik tog sindikata u Vranju, kaže da su im se u štrajku osim članova sindikata “Nezavisnost” pridružile i kolege iz Samostalnog sindikata.

Totalnu obustavu nastave zbog "katastrofalnog stanja“ u obrazovanju" Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je za utorak,  4. jun.

- Učenike ne želimo da oštetimo na kraju školske godine zbog ocenjivanja.

U Gimnaziji smo se dogovorili da profesori  budu na času prvih dvadesetak minuta kako bi omogućili odgovaranje učenika – kaže Pešić.  

Predstavnici sindikata izneli su tri zahteva: da se ograniči broj učenika na 25 u jednom odeljenju, odloži primena sistema finansiranja po učeniku do 2020. godine i uvede obavezno srednje obrazovanje.

Na taj način bi se, ukazuju, izbegao veliki tehnološki viškovi među prosvetarima.

- U kontaktu smo i sa skupštinskim Odborom za obrazovanje tražimo i njihovu pomoć u ostvarivanju naših zahteva.

Očekujemo da i lokalne samouprave podrže naše zahteve. Na štrajk upozorenja za sada nema reakcija iz Ministarstva prosvete - kaže na kraju Pešić.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: