Protest radnika Koštane: Naše plate su ZAROBLJENE (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Subota 09.11.2019 - 12:13

Radnici nekadašnje fabrike obuće „Koštana“ u Vranju održali su protestni skup u subotu ispred zgrade Gradske uprave ističući zahtev za isplatu zaostalih zarada.

Slađan Ristić na protestu ispred Gradske uprave FOTO: D.Ristić/OK Radio Slađan Ristić na protestu ispred Gradske uprave FOTO: D.Ristić/OK Radio
Skup kome je prisustvovalo dvestotinak radnika je otvorio lider radničke inicijative, Slađan Ristić, koji je istakao da im država, na ime zaostalih zarada po sudskim rešenjima, duguje u proseku po 90.000 do 150.000 dinara, a da je sud u Strazburu izračunao da imaju pravo na po 250.000 do 300.000 dinara.
 
Ristić se zahvalio gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću koji je po Ristićevim rečima, uradio za radnike sve što je u njegovoj moći.
 
Nakon više sastanaka, pomoć radnicima je obećao narodni poslanik Slaviša Bulatović, sa kim je dogovorena isplata.
 
Prema Ristićevim rečima, nakon što se obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, iz Republike je vranjskom Centru za socijalni rad uplaćen iznos od 12,5 miliona dinara za isplatu prvih 310 radnika, a dogovoreno je da naknadno budu isplaćeni i ostali
 
- Preko noći su promenili odluku i naše zarađene plate zarobili, rekavši da samo socijalni slučajevi mogu da dobiju te pare.
 
Mi nismo socijalni slučajevi već radnici koji su svoj novac sa teškom mukom zaradili.
 
Mi smo spremni na kompromis, ali smo spremni i život da damo za naše s mukom zarađene pare – poručio je Ristić i pozvao kolege da budu jedinstveni i strpljivi i dodao da svih 1.650 radnika moraju da budu isplaćeni.
 
On je javno pozvao predsednika Aleksandra Vučića da dođe u Vranje i ispravi nepravdu učinjenu radnicima „Koštane“.
 
Skupu je prisustvovao i sindikalni aktivista i nekadašnji radnik EI Niš, Radiša Spasić koji je govorio o svom dugogodišnjem iskustvu u sličnim slučajevima.
 
Na skupu je pokrenuta i inicijativa za smenu narodnog poslanika Slaviše Bulatovića koga smatraju odgovornim za najnoviji razvoj situacije.
 
Nakon toga, stotinak prisutnih je ispred sedišta Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju ponovilo svoje zahteve, posle čega su se razišli.
 

Foto Galerija

Protest radnika fabrike Koštana

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: