Protest surduličkih ZELENIH: Dijalogom do rešenja

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.10.2021 - 12:55

Pedesetak „zelenih“ iz Surdulice, okupljenih u organizacije „Udahni duboko“, u nedelju popodne su, nezadovoljni kvalitetom vazduha u svom gradu, ponovo organizovali protestnu šetnju.

Sve više građana Surdulice prepoznaje ekološke teme FOTO: OK Radio Sve više građana Surdulice prepoznaje ekološke teme FOTO: OK Radio
Kao i više puta do sada, oni su protest uperili protiv kompanije „Knauf insulation“, privrednog giganta iz Surdulice, sa kojim od 2017. godine, vode „tihi rat“.
 
- Protestnom šetnjom od Doma kulture do fabrike „Knauf“, mi građanima skrećemo pažnju da se više posvete svojoj životnoj sredini, a „Knauf“ podsećamo na neispunjena obećanja – izjavio je ovom prilikom Aleksandar Saša Stojanović, jedan od aktivnih učesnika. 
 
Aktivistkinja Danijela Mihajlović dodaje da zadovoljna ovakvim akcijama jer tako sve više građana Surdulice prepoznaje ove teme, a da u rukovodstvu kompaniji „Knauf“ postoji spremnost da se o problemu otvoreno razgovara.
 
Dolaskom do kapije „Knaufa“, učesnike protesta čekalo je prijatno iznenađenje – u fabrici ih je sačekao direktor Branislav Popović sa najbližim saradnicima i pozvao na razgovor.
 
- Naravno da smo prihvatili poziv gospodina Popovića. U kratkom razgovoru dogovorili smo da se u najskorije vreme u „Knaufu“ susretnu dva tima i da tek tada o svemu ozbiljno razgovaramo - kaže Stojan Ivković, prvi čovek NVO „Udahni duboko“.
 
Ovakvim ishodom su zadovoljni i u kompaniji, a direktor Branislav Popović najpre ističe da je normalno što su u nedelju kasno popodne u fabrici sačekali učesnike protesta.
 
- Problemi se rešavaju dijalogom
 
Moji saradnici i ja očekujemo da tokom sledećeg susreta otvorimo ovu temu argumentima i da o svemu konstruktivno razgovaramo – kaže direktor Popović.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: