Protesti MALINARA i na JUGU

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.06.2018 - 10:08

Vranje - Malinari iz Surdulice i Vladičinog Hana počeli su prva protestna okupljanja u znak podrške proizvođačima ovog voća iz Zapadne Srbije, kao i zbog najavljeno niske otkupne cene.

"Crveno zlato" ide u bescenje. Foto: S.Tasić/OK Radio

U nedelju uveče oko stotinak malinara iz Surdulice okupilo se u zadružnom domu u selu Ćurkovica, zahtevajući od države da ih zaštiti od hladnjačara koji nude nerealno niske cene otkupa.

Takođe, Udruženje „Voćari Surdulice“ najavljuju i za ponedeljak okupljanja u selu Masurica u malinjacima, a podršku će im pružiti i voćari iz Vladičinog Hana.

Prema raspoloživim podacima, na području Vranja, a naročito u delu Poljanice, gde ima najviše površina pod malinom, za sad još uvek nema okupljanja nezadovoljnih proizvođača ovog voća.

Malinari iz Surdulice i Vladičinog Hana, takođe  najavljuju blokadu autoputa Koridora 10 u znak protesta zbog niske otkupne cene „crvenog zlata“, kako se u Srbiji do pre nekoliko godina zvalo ovo voće.

Tada je Srbija bila najveći proizvođač i izvoznik maline u svetu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mita
04.06.2018. , 13:32
A kude će malinari iz Poljanicu da štrajkuju? Pa oni su skoro svi glasali za SNS i Vučića.Red je sad malko da se solidarišu i odvoje deo svoje zarade, radi mira u državi.
Ivica
05.06.2018. , 13:31
Podrška malinarima, vreme je za buđenje! Izvoznička cena se kreće oko 3 evra a hladnjačari daju proizvođačima 80 centi. Sramota i bruka za zemlju koja se nekada dičila malinom kao crvenim zlatom od koje na kraju krajeva i dobija značajan priliv u budžetu.