Prva post-kovid pozorišna premijera: Priča iz života Vranja LUDI LJUBA, omaž Srbi Aritonoviću FOTO

Lokalne vesti - Sreda 23.09.2020 - 12:20

Pozorište "Bora Stanković" u Vranju ovih dana užurbano priprema svoju prvu premijeru nakon izbijanja pandemije virusa korona.

Drama sa elementima komedije, na lokalnom dijalektu FOTO: D. Živković/OK Radio Drama sa elementima komedije, na lokalnom dijalektu FOTO: D. Živković/OK Radio
Pozorište "Bora Stanković" u Vranju ovih dana užurbano priprema svoju prvu premijeru nakon izbijanja pandemije virusa korona, zakazanu za 2. oktobar.
 
Radi se o komadu pod nazivom "Ludi Ljuba", drami iz života Vranja, kako je okarakterisao autor, Srboljub Aritonović, čiji je ovo bio poslednji tekst.
 
Ove godine se navršava 10 godina od smrti Srboljuba Aritonovića, dramskog autora koji je ostavio značajni trag u našem pozorišnom i društvenom životu.
 
Publika ga pamti kao autora veoma popularnih komada "Seme", "Vikaj turu", "Ja, Aleksa", "Maestro" i TV novele "Ludi i zbunjeni", a nastupao je i kao glumac vranjskog teatra.
 
Reditelj predstave Dragan Živković Durge kaže da će, budući da je Aritonović u svom stvaralaštvu bio neraskidivo vezan za Vranje i Vranjance, komad "Ludi Ljuba" biti drama sa elementima komedije, na lokalnom dijalektu.
 
- Život nas stalno lomi, a junaci komada, uvek kada su u prilici, pokušavaju da život prelome na svoj način.
 
Jedan od načina za to je, svakako, duhovitost i smeh i to je jedna od poruka predstave i svojevrsni moto kompletnog stvaralaštva Srbe Aritonovića - kaže Živković.
 
Radnja komada "Ludi Ljuba" se dešava pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, a reditelj navodi da se, iako otvara ozbiljna pitanja morala i odnosa među ljudima, predstava radi da bude maksimalno zabavna.
 
Ansambl čini petnaestak glumaca a, pored poznatih lica vranjskog teatra, u podeli će se naći i nekoliko mladih i svežih lica, među kojima je i Dušan Tomić koji tumači naslovnu ulogu.

Foto Galerija

Probe novog komada Ludi Ljuba

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: