PU "Naše dete": Korona NIJE UŠLA u naše vrtiće

Lokalne vesti - Subota 23.05.2020 - 11:12

Rukovkodstvo Predškolske ustanove "Naše dete" u Vranju demantovalo je navode člana republičkog Kriznog štaba, prof. dr Branislava Tiodorovića da je virus korona ušao u vranjske vrtiće.

"Veoma odgovorno se prati zdravstveno stanje radnika i dece" FOTO: S. Tasić/OK Radio
Podsetimo, epidemilolog Branislav Tiodorović je izjavio za TV Pink da su pojedine medicinske sestre i negovateljice u vrtićima u Leskovcu, Vlasotincu i u Vranju bile pozitivne na korona virus, ali su tokom rada koristile zaštitnu opremu zbog čega nijedno dete nije bilo ugroženo, pa ti vrtići mogu da nastave sa radom.
 
Predškolska ustanova „Naše dete" u Vranju, u svom saopštenju ističe da je, na Odluke Vlade Republike Srbije o obustavi rada u dečjim vrtićima, prestala sa neposrednim radom sa decom dana 16.03.2020. godine
 
Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije, Ustanova je nastavila sa radom dana 11.05.2020. godine i to samo za decu čija oba roditelja imaju utvrđenu radnu obavezu i koji nemaju drugu mogućnost za čuvanje dece, kažu u PU "Naše dete".
 
Ustanova je, kako se navodi, izvršila sve neophodne pripreme za početak rada, a u skladu Instrukcijama Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja.
 
- Nakon početka rada Ustanove, 11.05.2020. godine, nijedna medicinska sestra, odnosno vaspitačica koja radi na prijemu, nezi i u vaspitno-obrazovnom radu sa decom nije bila pozitivna na korona virus niti je zbog toga udaljena sa posla.
 
Ovo se odnosi i na ostale radnike Ustanove, bez obzira na poslove na kojima su angažovani, kao i na decu koja su krenula u vrtiće. 
 
U Ustanovi se veoma odgovorno prati zdravstveno stanje kako radnika, tako i dece koja dolaze u vrtiće i primenjuju pojačane mere održavanja higijene i dezinfekcije opreme, prostorija i dvorišta u kojima borave deca i zaposleni - ističe se u saopštenju. 
 
Svi radnici Predškolske ustanove „Naše dete" u Vranju, kao i roditelji, prilikom predaje i preuzimanja dece koriste propisanu zaštitnu opremu, dodaje se u dopisu PU "Naše dete" OK Radiju.
 
- Dana 11.05.2020. godine počeli su da rade svi vrtići u Gradu i vrtić u Vranjskoj Banji u koje dolazi oko 130 dece svakog dana. 
 
Nijedan vrtić nije prestajao sa radom počev od 11. maja 2020. godine zbog eventualne ugroženosti virusom Covid-19 - stoji u saopštenju.
 
Objavljivanje netačnih i neproverenih informacija o stanju u vranjskim vrtićima izaziva uznemirenje kod roditelja - korisnika usluga Ustanove, imajući u vidu osetljivost populacije sa kojom radimo, zaključuje se u saopštenju Predškolske ustanove "Naše dete" u Vranju koje potpisuje direktorka Vesna Džikić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: