PUPS LIDERIMA ALBANACA: Separatistička igra bez granice

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.07.2018 - 11:23

Deklaracija koju su usvojili albanski odbornici sa juga Srbije, na svojoj Skupštini, prošle subote u Bujanovcu, nije ništa više od nastavka separatističke igre bez granice, ocenjuje GrO PUPS - a u Vranju.

Centar Bujanovca. Foto: OK Radio Centar Bujanovca. Foto: OK Radio

U svom sapoštenju PUPS smatra da su se albanski lideri „nesumnjivo na signal iz Prištine, sastali  da traže nešto što biti ne može“.

- Jasno im  je, zapravo, da su Preševo, Bujanovac i Medveđa  srpske opštine,  da su  oni državljani Srbije  i da sva  prava i obaveze mogu da ostvaruju u državi Srbiji  jednako kao i svi njeni gradjani.

I oni sva  ta prava  i više nego što su predviđena bilo kojim međunarodnim  propisima i standardima  u potpunosti koriste.

Zbog toga nisu ni mogli da definišu  koje im je to ljudsko, gradjansko, lično ili kolektivno pravo  uskraćeno.

Oni  u deklaraciji, koju su usvojili, spominju nekakav princip reciprotiteta u  njihovim pravima ovde sa pravima Srba  na Kosovu  i  Metohiji.

Medjutim, svaki student prava mogao im je objasniti da se  princip reciprociteta primenjuje među zvaničnim državama.

A, oni znaju ili bi trebalo da znaju, da  je Kosovo i Metohija i po Ustavu  Srbije i po Rezoluciji  1244 i po svim mogućim međunarodno pravnim propisima  nerazdvojni deo  države Srbije  koji je privremeno pod starateljstvom dela međunarodne zajednice  i  NATO  pakta
- napominju iz PUPS - a.

Iz PUPS - a poručuju da mogu alabanski odbornici  iz ove tri srpske opštine, na jugu Srbije, da nastave  svoju  separatističku igru bez granice  u funkciji stvaranja  nekakve zamišljene  velike Albanije   što  ovde na Balkanu jednostavno tako nešto  nije  dopušteno nikome.

- Naš  im je savet da se manu tog  ćoravog posla, i da sa svojom državom Srbijom  ozbiljno prionu na posao kako bi   se stvorili uslovi  za bolji i mirniji život svih gradjana  u  tim  sredinama.

Time bi se ublažio veliki odliv   i građana albanske  naciolanlne pripadnosti koji u potrazi za boljim životom sa srpskim pasošima odlaze u razvijene evropske zemlje
– navodi se u saopštenju koje je potpisao Gradimir Jovanović, predsednik GrO PUPS - a u Vranju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Novak Novak
16.07.2018. , 22:00
Grade,predsednik GRO PUPS-a iz Karadnika,opstina Bujanovac,uplasio se medju prvima da ne izgubi jalovi Karadnik.Batalio uranijumske zrtve,sad trguje bez tezge.