Putevi Srbije: Varljivo sunce, pazite na sneg, poledicu i maglu

Lokalne vesti - Utorak 18.02.2020 - 10:39

Na nekim putevima u višim predelima u Pčinjskom okrugu još uvek ima snega, saopštili su Putevi Srbije.

Najavljene niske temperature i magla FOTO: Free Images Najavljene niske temperature i magla FOTO: Free Images
Svi putevi ka zimskim turističkim centrima u Srbiji su prohodni i nema vanrednih zastoja i prekida, kažu iz Puteva Srbije.
 
Na državnim putevima snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vladičinog Hana, na putu Vladičin Han-Surdulica-državna granica sa Bugarskom, kao i na putu Vlasinsko jezero - granica sa Bugarskom.
 
Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja.
 
Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kruševca i Vranja.
 
Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara i Vranja.
 
Putevi Srbije upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.
 
Postoji i mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
 
Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali iz Puteva Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: