Radionica za mlade ,,Zaštita od diskriminacije i različitih oblika nasilja“

Lokalne vesti - Četvrtak 25.05.2023 - 10:15

U sali Načelstva sutra će biti održana vršnjačka edukativna radionica za mlade ,,Zaštita od diskriminacije i različitih oblika nasilja“.

FOTO: RTS/Screenshot FOTO: RTS/Screenshot
Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Populacioni fond UN u Srbiji nastavljaju kampanju „Tvoje telo je tvoje I na netu i u stvarnom svetu“ po gradovima u Srbiji.
 
Cilj kampanje je podizanje svesti o rodno zasnovanom nasilju počinjenom posredstvom tehnologije i njegovim posledicama.
 
Kampanja, koja je Srbiji započeta u novembru 2022. godine, od ove godine baviće se aktivnim uključivanjem mladih u 6 jedinica lokalne samouprave u prepoznavanju ovih fenomena i širenju znanja o načinima prevencije i zaštite.
 
Na ovaj način mladi će se upoznati sa različitim oblicima nasilja, ali i temom diskriminacije.
 
Radionice  drže članovi i članice Panela mladih Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, koji će na najbolji način uspeti da navedene teme približe vršnjacima, naročito jer doba u kojem živimo gde tehnologija i internet, iako imaju brojne prednosti, donose i mogućnosti zloupotreba, a predstavljaju i pogodno tlo za diskriminativna ponašanja i nasilje, kako u onlajn tako i u oflajn sferi.
 
Radionica počinje u 13 sati.
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: