Radnik pred Antaliju: Možemo i moramo bolje

Lokalne vesti - Subota 11.01.2020 - 13:50

Prozivkom igrača FK Radnik je danas zvanično započeo pripreme za prolećnu polusezonu u okviru takmičenja u Super ligi Srbije, a prozivci je prisustvovao sav igrački kadar s kraja kalendarske prošle godine.

Sa prozivke pred pripreme FOTO: FK Radnik Sa prozivke pred pripreme FOTO: FK Radnik
Predsednik kluba, Stanislav Tončev, obratio se igračima i stručnom štabu, najpre se nakratko osvrnuvši na prethodnu polusezonu kojom nije zadovoljan.
 
- Prethodna sezona nam je bila jedna od najskupljih u istoriji kluba i u prethodnoj polusezoni smo imali najbrojniji igrački kadar, što znači da je konkurencija na svim pozicijama bila velika. 
 
Međutim i mesto na tabeli na kome smo završili na kraju polusezone govori da je bila jako neuspešna a uzimam u obzir podatak koji pokazuje kako sa igračkim kadrom stoje i kako se organizuju ostale ekipe u ligi - rekao je on. 
 
Kada je u pitanju predstojeći period, Tončev je naglasio da cilj u narednoj polusezoni podrazumeva, pored izbegavanja mesta u baražu i drugačiju organizaciju kluba.
 
- Nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu i da paralelno sa tim dovodimo stručne ljude
 
Imamo vrhunski stručni štab na čelu sa Simom Krunićem, a sve reči hvale mogu se uputiti njegovim saradnicima: Dejanu Đuričiću, koji se izuzetno dobro bavi trenažnim procesom, Goranu Jociću i Neši Kostiću, a stručni štab će se za par dana pojačati i sa jednim od najboljih mladih kondicionih trenera u zemlji, Vladanom Popovićem
 
Dakle, stvoreni su svi uslovi za podizanje trenažnog procesa i kondicije igrača na mnogo viši nivo, te samim tim možemo tražiti i drugačiju i bolju igru - kazao je Tončev. 
 
Sportski direktor Darko Gašić je najavio da će uskoro biti predstavljene promene u organizaciji sa ciljem da uslovi za rad budu bolji a sa njima i rezultati
 
Šef stručnog štaba Simo Krunić svima je poželeo uspešan rad i uspešnu predstojeću polusezonu, pozivajući igrače da u vreme pripremnog perioda daju svoj maksimum u nametanju za svoja mesta u timu budući da je konkurencija među igračima velika.
 
- Igrači koji su imali kontinuiranu minutažu u prošloj polusezoni nastaviće tako i na početku priprema, no u zavisnosti od rada i zalaganja morate se svi ravnopravno izboriti i nametnuti za svoje pozicije. 
 
Imaćete nove zahteve od stručnog štaba. Imaćemo i dosta vremena za organizaciju i pripremu i da tako spremni uspešno započnemo pa i završimo preostali deo sezone - kazao je Krunić.
 
Prvog dana zimskih priprema urađen je lekarski pregled i testiranje igrača, a već od sutra će krenuti i prvi treninzi na terenu sa veštačkom podlogom, teretani i sportskoj sali
 
U uslovima karakterističnim za ovo doba godine u području niskih temperatura i snežnih dana podno vlasinske visoravni, ekipa Radnika provešće petnaest radnih dana, a za drugi deo priprema tim iz Surdulice već 25.januara će se preseliti u Antaliju
 
U periodu priprema biće odigrano pet kontrolnih utakmica, od kojih jedna u Surdulici a ostale četiri u Antaliji za koje će se u narednim danima odrediti termini odigravanja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: