Ragmi Mustafa novi predsednik Nacionalnog saveta Albanaca

Lokalne vesti - Utorak 27.11.2018 - 09:43

Vranje - Ragmi Mustafa, funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD), izabran za novog predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

NSA ima 15 članova FOTO: CHRIS NSA ima 15 članova FOTO: CHRIS
Konstitutivna sednica tog saveta je održana u Bujanovcu, gde je za zamenika predsednika izabran Enver Mehmeti, funcioner Demokratske partije Albanaca (DPA) i verifikovani su mandati svih 15 članova NSA.
 
Sedam članova Saveta iz opozicije napustilo sednicu odmah po verifikaciji mandata, te nisu glasali o predsedniku i njegovom zameniku.
 
NSA će u narednom mandatu voditi koalicija od šest članova Partije za demokratsko delovanje, čiji je predsednik Šaip Kamberi - predsednik Opštine Bujanovac, dva člana su iz Demokratske partije Albanaca, čiji je predsednik Ragmi Mustafa u više ranijih mandata bio predsednik Opštine Preševo, a igrom slučaja ima isto ime i prezime kao i novoizabrani predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.
 
U opoziciji sa četiri člana ostaje Alternativa za promene (AP) čiji je predsednik Šćiprim Arifi koji je sada i predsednik Opštine Preševo, zatim s dva člana Demokratska partija (DP) čiji je lider Nagip Arifi u nekoliko prethodnih mandata bio i predsednik Opštine Bujanovac, i Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider Sami Salihu, predsednik Skupštine Opštine Preševo.
 
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: