Ragmi Mustafa tužio ministra Vulina

Lokalne vesti - Nedelja 30.06.2019 - 13:38

Vranje - Predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ragmi Mustafa podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog diskriminacije i govora mržnje prema Albancima, prenela je agencija Preševo jone.

"Srbija nije Nemačka iz 1939." FOTO: OK Radio
Prema tim navodima, Mustafa je u tužbi naveo da Vulinovo korišćenje vulgarnog i uvredljivog termina „Šiptar“ predstavlja institucionalizaciju govora mržnje protiv Albanaca.
 
- Nacionalni savet Albanaca ne prihvata relativizaciju te prakse kao izraz akcije pojedinca
 
Takav jezik ministra nije samo proizvod sadašnjeg sistema u Srbiji, već i institucionalno podsticanje rastućeg ksenofobnog diskursa protiv manjina - rekao je Mustafa za Preševo jone.
 
On je istakao da ništa više ne odražava politički mentalitet Vulina od činjenice da on podizanje tužbe smatra komplimentom, dodavši da „ne postoji dobra kopija Miloševića“.
 
U demokratskoj državi bio bi otpušten svaki ministar koji neprestano javno vređa manjine, ali se on u današnjoj Srbiji slavi, kao u Nemačkoj 1939. godine
 
Srećom, Srbija nije Nemačka iz 1939, a Vulini nije Vilhelm Kajtel, kazao je Mustafa. 
 
On je podsetio da je poštovanje manjina zakonska i ustavna obaveza Vlade Srbije i preduslov za demokratsko društvo.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nenad
30.06.2019. , 19:13
A Albanska manjina moze da slavi i dize spomenike terostima u Presevu i V trnovcu,mislim da prema njima trebalo bi da imamo odnos kao sto je imao Milsevic
dositej
01.07.2019. , 08:12
Vulin jeste mali Če Gevara,i priča mnogo i mnogo se trti,ali odavno se naziv Šiptar koristi za albansku manjinu koja je ranije živela u SFRJ a danas na području Južne Srbije.I niko se do sada nije vređao.Ovaj gospodin Mustafa želi da dobije političke poene ,to je očito.
Gogce
01.07.2019. , 14:31
Albanci u Albaniji ne žele da iko vas uslovljava sa albanci sa juga Srbije vi ste od uvek bili šiptari i poznato je da vas Albanci kao takve šiptare ne vole i ne žele