Raspisan konkurs za medijske sadržaje, manje para nego lane

Lokalne vesti - Sreda 03.03.2021 - 11:17

Gradsko veće raspisalo je Javni poziv za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Vranja u 2021. godini.

Za televizije izdvojeno 78 odsto sredstava FOTO: D. Ristić/OK Radio Za televizije izdvojeno 78 odsto sredstava FOTO: D. Ristić/OK Radio
Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja; podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika drugih manjinskih grupa; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; unapređivanju pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana Vranja za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.
 
Sredstva opredeljena ovom odlukom iznose 18 miliona dinara, i to: za proizvodnju medijskog sadržaja putem televizije iznos od 14 miliona dinara; za proizvodnju medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u iznosu od 4 miliona dinara.
 
Prošle godine, iznos sredstava za ove namene bio je 19,5 miliona, od čega za televizije 15 miliona, a 4,5 miliona za sve ostale.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: