Raspisan tender za izgradnju petlje za Vranjsku Banju

Lokalne vesti - Sreda 03.01.2024 - 09:54

Putevi Srbije raspisali su javnu nabavku za radove na autoputu A1 (E-75) Beograd - Niš - granica sa Severnom Makedonijom.

Foto:Institut za puteve ad Beograd/Idejno rešenje,screenshot Foto:Institut za puteve ad Beograd/Idejno rešenje,screenshot

Konkretnije, reč je o deonici autoputa Vladičin Han - Donji Neradovac, odnosno izgradnji petlje Vranjska Banja.

Procenjena vrednost tendera je oko 1,5 milijardi dinara bez PDV-a.


Ponuđač je u obavezi da izradi projektno tehničku dokumentaciju odnosno projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje, kao i projekat izvedenog objekta, te da izgradnje petlju Vranjska Banja.

Planirana petlja Vranjska Banja, kako se pojašnjava, u funkciji je veze Vranjske Banje, sada od nacionalnog, a u perspektivi i međunarodnog turističkog značaja, kao i veze postojećeg državnog puta drugog B reda broj 442 i Krive Feje, sa izgrađenom deonicom autoputa.


Posredno povezuje vodoakumulaciju Prvonek i skijalište Besna Kobila.

Kako se dodaje, u okviru izgradnje nove petlje, izrada mostova podrazumeva most preko železničke pruge Niš - Preševo (u sastavu petlje Vranjska Banja) i most preko Južne Morave (takođe u sastavu ove petlje), a planiran je i most u petlji Vranjska banja preko državnog puta prvog A reda.


Idejni projekat  “Autoput A1 (E-75) Beograd - Niš - granica sa Severnom Makedonijom, deonica: Vladičin Han – Donji Neradovac, petlja Vranjska banja” izradio je Institut za puteve AD Beograd.

Rok za podnošenje ponuda je 29. januar.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

03.01.2024. , 16:35
Pa to je trebalo da bude izgrađeno kad i auto put zasto nije znase zasto Vranje nema jos jednu petlju i to se zna ali nikog nije briga....