Razdvaja se Zdravstveni centar

Lokalne vesti - Sreda 05.02.2014 - 11:03

Ministarstvo zdravlja usvojilo je deobni bilans Zdravstvenog centra u Vranju, čime je otpočet proces izdvajanja Doma zdravlja i Bolnice iz sastava ZC.

Dom zdravlja Vranje Dom zdravlja Vranje

Kako OK Radio saznaje, u najnovijem Službenom glasniku objavljeno je da je ministarka zdravlja usvojila deobni bilans i da će u roku od mesec dana, što znači do kraja februara, Bolnica u Vranju dobiti status pravnog lica.

Takođe, u istom roku biće imenovan i vršilac dužnosti direktora te ustanove, stoji u glasniku.

– I ja sam dobio taj Službeni glasnik u kome piše da je deobni bilans usvojen. To praktično znači da je donešena odluka o osnivanju Opšte bolnice Vranje.

Želim da podsetim da je Upravni odbor ZC jednoglasno usvojio deobni bilans, na predlog komisije, ali i da ga je lokalna samouprava odbila.

Međutim, usvajanje od strane resorne ministarke, znači da Zdravstveni centar ulazi konačno u fazu razdvajanja i pripajanja Doma zdravlja lokalnoj samoupravi.

Time i Bolnica postaje samostalna ustanova – kaže predsednik Upravnog odbora ZC Aleksandar Zlatković.

Prema njegovim rečima, odluka Ministarstva zdravlja stupila je na snagu 29. januara ove godine.

U skladu sa ovom odlukom, lokalna samouprava će u narednom periodu morati da preuzme osnivačka prava nad Domom zdravlja, čime se automatski ulazi u proceduru gašenja Zdravstvenog centra kao pravnog lica.

Takođe, to će dalje značiti i osamostaljivanje Doma zdravlja u Trgovištu, dobijanjem statusa pravnog lica.

Jedini problem koji može nastati prilikom postupanja po rešenju Ministarstva je taj što su u Srbiji raspisani izbori, pa Vlada koja je trenutno u tehničkom mandatu nema prava na kadrovska rešenja.

Procene su da bi vršilac dužnosti direktora Bolnice mogao biti imenovan tek nakon 16. marta.  

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: