Reagovalo Ministarstvo prosvete i vezi incidenta u Masurici

Lokalne vesti - Petak 16.10.2020 - 11:06

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najoštrije je danas osudilo nasilje nad učenicom Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Surdulici koje se dogodilo 8. oktobra, uz ocenu da je reč o teškom incidentu, piše Tanjug.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

- Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u skladu sa procedurom utvrdio je činjenično stanje i preduzeo potrebne mere zaštite učenice čiju će primenu Ministarstvo pratiti - navodi se u saopštenju.

Zaposlenom radniku škole koji je osobi koja je izvršila nasilje dozvolio da uđe u učionicu na čas i napadne učenicu, izrečene su zakonske mere i u toku je disciplinski postupak.

Ministarstvo je po prijavi, kako se precizira u saopštenju prikupilo sve neophodne podatke i preduzelo mere u skladu sa zakonom, odnoseći se prema tom slučaju kao teškom incidentu.

Nasilje je prijavljeno policiji i nadležnom Centru za socijalni rad.

Mediji su preneli da se u izdvojenom odeljenju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Masurici, kod Surdulice, dogodio težak incident kada je suprug jedne učiteljice napao učenika, inače dete romske nacionalnosti ometeno u razvoju, na času.




 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: