REFERENDUM: Glasačka mesta u Vranju otvorena na vreme

Lokalne vesti - Nedelja 16.01.2022 - 11:24

U Srbiji se danas održava republički referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

FOTO: S. Tasić/OK Radio FOTO: S. Tasić/OK Radio

Građani se izjašnjavaju o referendumskom pitanju: ”Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?”, zaokruživanjem reči: „da” ili „ne”.

Predsednik GIK u Vranju Stojan Ilić rekao je da su sva biračka mesta otvorena na vreme.


Izostaje informacija o glasačkim mestima u Starom Glogu, Oštroj Glavi i selu Koćura, jer nije uspostavljena telefonska komunikacija sa njima.

- Na teritoriji Grada Vranja, uključujući gradsku opštinu Vranjska Banja, svih 106 glasačkih mesta otvoreno je na vreme, kao i posebno glasačko mesto u Okružnom zatvoru u Vranju.


Građani će moći da iskoriste svoje pravo do 20 časova.

Ono što treba reći je da je odlukom privremenih kosovskih organa onemogućeno Srbima sa Kosova i Metohije da glasaju na referendumu, tako da je odlukom Republičke izborne komisije omogućeno da ovi glasači svoje pravo iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije, među kojima je i Vranje.

Glasači sa područja opština Vitina, Kosovska Kamenica, Gnjilane i Novo Brdo u Vranju će glasati na osam biračkih mesta
- rekao je Stojan Ilić.

Takođe, Gradska izborna komisija saopštila je prethodno da glasači mogu da obaveste nadležnu Komisiju o glasanju van glasačkog mesta najkasnije danas, na dan glasanja, do 11.00 časova.


Obaveštenje glasača o glasanju van glasačkog mesta na broj telefona 017/ 412-196.

Pravo glasanja van biračkog mesta imaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica.

Inače, na teritoriji Grada Vranja ukupno je 69.173 glasača i 43 koji će glasati u Okružnom zatvoru u Vranju.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: