RHMZ: Na jugu NEVREME u najavi

Lokalne vesti - Sreda 23.05.2018 - 12:21

Vranje - Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio da će u sredu i četvrtak biti lokalnih pljuskova s grmljavinom i gradom jačih na zapadu, jugu i jugozapadu Srbije, ponegde uz više od 30 milimetara kiše za tri sata.

Očekuju se obilni pljuskovi FOTO: OK Radio Očekuju se obilni pljuskovi FOTO: OK Radio
U Srbiji će u četvrtak biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, ujutro i pre podne uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije, a popodne i uveče i u ostalim krajevima. 
 
Lokalno se očekuju obilni pljuskovi, saopštio je RHMZ.
 
Istočni vetar će biti slab do umeren, a tokom dana će preći u severni. Najniža temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša od 25 do 28 stepeni.
 
U Srbiji se do kraja nedelje najpre očekuje manje pljuskova i grmljavine, ali će je u petak biti na severozapadu, a u subotu i nedelju i u ostalim krajevima.
 
Od ponedeljka vreme će pretežno biti sunčano, uz temperaturu uglavnom od 27 do 29 stepeni što će biti iznad proseka za poslednju dekadu maja.
 
Biometeorološka prognoza za četvrtak, 24. maj:
 
Meteorološke prilike će povoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika, a oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i respiratornim tegobama kod kojih su moguće meteoropatske reakcije u blažoj formi.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Reshat
23.05.2018. , 16:11
Kada qe vreme da se po boleshsva