Ristićev „Dosije novinar“ pred čitaocima

Lokalne vesti - Utorak 11.12.2018 - 10:45

Pred kulturnom javnošću u Vranju i u Srbiji pojavila se najnovija knjiga novinara Danasa sa juga Srbije Vojkana Ristića (52) pod naslovov „Dosije novinar“ koju je izdalo Udruženje književnika Vranja (UKV).

Vojkan Ristić. Foto: Lična arhiva Vojkan Ristić. Foto: Lična arhiva

Knjigu je uredila profesorica Neda Todorović sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, koja u svojoj recenziji navodi izmedju ostalog da se radi o „knjizi koja se čita u jednom dahu“.

- Ovo je istovremeno opelo jednoj zemlji, omaž jednoj profesiji , esej o mentalitetu jednog nesrećnog naroda, geopolitička studija, oda ljubavi posvećenika prema medijima, urednicima, kolegama – navodi u svojoj recenziju dugogodišnja šefica Katedre za novinarstvo FPN.

Reč je o autobiografskim esejima u kojima Ristić, piše o svom žurnalističkom iskustvu u proteklig trideset godina kao novinar Agencije Beta, Borbe, Televizije Beograd, Naše Borbe, Radio Beograda, TV Beograd i Danasa u kome je od 2007. godine u stalnom radnom odnosu kao dopisnik sa juga centralne Srbije.

Ovo je četrnaesta knjiga koju potpisuje Ristić, a ove godine u produkciji Izdavačkog preduzeća „Čigoja štampa“ objavio je roman „Engleski izdavač“ koji je na jugu Srbije prodat u rekordnom tiražu.

Knjiga „Dosije novinar“ u Vranju se prodaje kod kolportera lista Danas Dragana Stojanovića, a uskoro će se naći i u lokalnim knjižarama, kao i u beogradskim izlozima.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: