RTV: Direktor Jumka napao našu novinarku!

Lokalne vesti - Utorak 17.06.2014 - 17:00

Radio televizija Vranje podneće krivičnu prijavu protiv direktora „Jumka“ Gorana Đorđevića Đoše zbog, kako su naveli, vređanja i verbalnog napada na njihovu novinarku Mariju Krstić.

Marija Krstic Marija Krstic

Kako saznajemo, zbog incidenta koji se u utorak dogodio u fabrici između radnika i privatnog obezbeđenja direktora Đorđevića, u nameri da sasluša i drugu stranu Krstićeva je pokušala da razgovara sa direktorom, ali je on osuo paljbu po njoj i ostalim kolegama.

– Nakon što sam razgovarala sa sindikalistima, želela sam da saslušam i direktora Đorđevića. Dok sam razgovarala sa obezbeđenjem na kapiji, s leđa mi je prišao Đorđević i počeo je da me vređa.

Rekao mi je da sam luda i da idem na lečenje, zatim da sam dno dna i da mora da se sklonim sa poseda „Jumka“.

Najavio je i prijavu protiv mene, što pretpostavljam da je već uradio jer me je policija zaustavila i uzimala mi izjavu.


Svakako razmišljam o privatnoj tužbi, ali ću najpre zaštitu potražiti od udruženja novinara čiji sam dugogodišnji član – kaže novinarka Marija Krstić.

Vršilac dužnosti glavne i odgovorne urednice RTV Ljubica Zdravković Džonov kaže da su protestna pisma poslata Udruženju novinara Srbije i Nezavisnom udruženju novinara od kojih se očekuje reakcija povodom ovog napada.

– Novinarka me je obavestila da joj je Đorđević prišao s leđa i počeo da je lično vređa već poznatim bogatim vokabularom. Pisma smo uputili udruženjima novinara, a u sredu ćemo podneti i prijavu nadležnim organima.

Tražimo da nam se konačno objasni da li direktor kompanije, ustanove ili preduzeća može tako da se pojavi novinaru iza leđa, psuje ga i vređa – kaže Zdravković Džonov.

Podsetimo da je Đorđević svom privatnom obezbeđenju naredio i da ne puštaju novinare OK Radija u Upravnu zgradu, a u utorak je obezbeđenje saopštilo novinarskim ekipama da se udalje sa parkinga „Jumka“.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: