RUSIJA – najlepša zemlja i u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 20.06.2018 - 08:32

Narodni muzej Vranje, u saradnji sa Centrom Ruskog geografskog društvom Srbije, u Galeriji narodnog muzeja sa početkom u 19.30 časova organizuje izložbu fotografija "Najlepša zemlja" i projekciju filma.

Izložbu čini 40 fotografija u boji FOTO: Promo Izložbu čini 40 fotografija u boji FOTO: Promo
Izložbu će otvoriti dr Miroljub A. Mininčić, profesor Geografskog fakulteta u Beogradu i direktor Centra Ruskog geografskog društva Srbije, Vesna Bogdanović, profesor geografije Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju i Saša Stamenković, direktor Narodnog muzeja u Vranju.
 
Izložbu čini 40 fotografija u boji, koje su izabrane kao najbolje na fotokonkursu "Najlepša zemlja" koji je organizovalo Rusko geografsko društvo.
 
Konkurs je medijski projekat posvećen očuvanju izvorne prirode Rusije i negovanju odnosa prema životnoj sredini preko umetničkih fotografija.
 
Konkurs je prvi put organizovan 2015. godine i organizuje se na godišnjem nivou.
 
Jedini uslov je da fotografije moraju biti snimljene na teritoriji Rusije.
 
Kako stoji u pozivu za izložbu, radove učesnika su ocenjivali Predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu, kao i poznati fotografi i stvaraoci iz oblasti kulture, među kojima su Konstantin Ernst, direktor Prvog kanala, Jelena Gagarina, generalni direktor Muzeja Moskovskog Kremlja i režiser Timur Bekmambatov.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: