Sahranjeni nastradali rudari

Lokalne vesti - Utorak 15.10.2013 - 15:57

Više od 500 ljudi ispratilo je dvojicu rudara iz Radovnice kod Vranja, Čedu Stojkovića (54) i Dragana Marjanovića (35) na večni počinak.

Ispred kuće jednog od nastradalih Ispred kuće jednog od nastradalih

Stradali rudari u saobraćajnoj nezgodi kod Vranja sahranjeni su u utorak na seoskom groblju u Radovnici.

Dve duge povorke spojile su se oko 13 sati u selu, na mestu odakle su Čeda i Dragan svakodnevno polazili zajedno na posao.

Odatle su brojni rođaci, prijatelji, komšije i kolege otišli do lokalne crkve gde je održano opelo pokojnicima. Stojković i Marjanović sahranjeni su u grobnicama udaljenim deset metara jedna od druge.

Iz rudnika „Grot“ sahrani je prisustvovalo oko 50 kolega i rukovodioca.

Direktor „Grot“-a Mladomir Đorđić rekao je kratko posle sahrane da neće davati nikakve informacije, niti se zvanično oglašavati, „kako novinari od tragedije ne bi pravili ekskluzivu“.

Direktor jame rudnika Miodrag Milikić izjavio je da će rudnik snositi sve troškove sahrane poginulih rudara. Kako je kazao, rudnik u utorak nije radio, a ceo jedan autobus rudara i nekoliko vozila rukovodstva firme došlo je da zauvek isprati dvojicu kolega.

Na prvoj sednici Upravnog odbora “Grot”-a biće doneta odluka o pomoći porodicama. Sahrani dvojice rudara niko iz rukovodstva opštine Trgovište nije prisustvovao.

Porodice, rodbina, prijatelji, komšije i kolege još uvek su šoku zbog velike tragedije koja se dogodila u nedelju između rudokopa i upravne zgrade rudnika „Grot“.

Pored Draganove supruge Gabrijele sve vreme je dežurala lekarska ekipa, jer je ona u osmom mesecu trudnoće.

U utorak je na seoskom groblju u Novom Brdu na Kosovu sahranjen i treći stradali rudar Nenad Vasić (49) iz tog sela.

Aleksandar Aca Stojković

 

  

                            Dragan Marjanović (1978-2013)                                           Čeda Stojković (1959-2013)

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: