SANACIJA MUZEJA: Radovi intenzivirani nakon lošeg vremena

Lokalne vesti - Sreda 04.04.2018 - 08:18

Radovi na sanaciji zgrade Narodnog muzeja u Vranju u punom su jeku, a prema najavama nadležnih uskoro bi trebalo da počne i sanacija Muzej kuće Bore Stankovića.

Radovi na ojačavanju konstrukcije Muzeja. Foto: S.Tasić/OK Radio Radovi na ojačavanju konstrukcije Muzeja. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ministarstvo kulture je za projekat grada Vranja „Gradskom kaldrmom“, za muzej i Borinu kuću izdvojilo ukupno 9,9 miliona dinara.

Saša Stamenković, direktor Narodnog muzeja, kaže da radovi teku po planu i da bi trebalo da budu završeni za dva meseca, kako u Muzeju, tako i u Muzej kući.

- U Muzeju problem mogu da nam predstavljaju drveni stubovi, jer je teško naći adekvatne, ali se nadam da će i to biti rešeno tokom aprila i maja.

U Muzej kući radovi nisu toliko intenzivni, ali očekujem da će se posle Vaskrsa i tamo raditi punom parom
- najavljuje Stamenković.

Što se tiče spoljnih radova na Muzeju, planirano je poslatvljanje betonskog prstena zbog ojačavanja konstrukcije zgrade, kao i sređivanje kaldrme oko zgrade.

Takođe, biće urađena i drenaža za odvod atmosverske vode, koja je stvarala velike probleme na zgradi muzeja.

U unutreašnjosti zgrade biće urađena zamena plafona i konzervatorsko -  restauratorski radovi drvenarije.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: