Šarčević: Korona ušla i u VRANJSKE ŠKOLE

Lokalne vesti - Sreda 16.09.2020 - 09:43

U prve dve nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama koronavirusom zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

U Beogradu 16 zaraženih, u drugim gradovima sporadično FOTO: Screenshot U Beogradu 16 zaraženih, u drugim gradovima sporadično FOTO: Screenshot
Ministar prosvete je precizirao da je u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo 25 učenika, da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.
 
- U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporadičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu - naglasio je Šarčević i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.
 
Dodaje da je reč o sporadičnim slučajevima s obzirom na to da u školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka.
 
Ministar je naveo da su deca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbezbednije mesto, gde je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima, sportskim terenima gde se inače deca druže van škole.
 
Šarčević je još jednom apelovao na pojedince da ne fotografišu i snimaju decu u školi, jer je to zakonom zabranjeno.
 
- Garantujem da su škole najsigurnije mesto u državi. Snimanje tuđe dece neovlašćeno je zabranjeno - rekao je ministar.
 
Napominje da prosvetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mere u školi.
OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

16.09.2020. , 22:30
Zatvorite ih