"Šarenica" kao šansa za Trgovište

Lokalne vesti - Subota 11.08.2012 - 11:03

„Žikina šarenica“, jedna od najgledanijih emisija RTS-a, u nedelju se emituje uživo iz Trgovišta.

Trgovište Trgovište

Radoslav Jordanović, predsednik ove ekstremno nerazvijene oštine kaže da se ovom emisijom želi nadomestiti ono što Trgovištu trenutno najviše nedostaje - izlazak u svet.

- Ova emisija je odlična prilika da srpskom gledalištu, obzirom na njen visok rejting, pokažemo čime Pčinja i Trgovište raspolažu i šta gradjani i lokalna samouprava nude potencijalnim investitorima - kaže Jordanović.

Predsednik opštine  podseća da će čoveku sutrašnjice sve više biti potrebna zdrava hrana i da je to najjednostavniji obrazac za brži ekonomski razvoj Trgovišta.

- Osnovni koncept u privlačenju investitora, od koga je krenulo novo opštinsko rukovodstvo, jeste da srpskim kompanijama pokažemo da je ova sredina, s obzirom da je daleko od glavnih saobraćajnica, bogom dana za proizvodnju zdrave hrane - objašnjava predsednik opštine.

On podseća da u toj sredini nikome ne pada na pamet da „izmišlja toplu vodu“, kada ima toliko toga što druge sredine nemaju: mleko i mlečne proizvode, meso i preradjevine, planinski med, čistu rakiju, voće i povrće, lepezu lekovitog bilja i šumskih plodova i na kraju izvore čiste planinske vode.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: