Saslušani Čuta i Boža

Lokalne vesti - Subota 28.07.2012 - 13:31

Nikola T. zvani Čuta (1986) iz Vranja i Božidar Stojanović zvani Boža Karadnik (1987) iz sela Karadnik kod Bujanovca, koji su osumnjičeni da su podmetnuli požar u kome je izgorela zgrada vranjskog pozorišta, privedeni su istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju.

Nekadašnje Pozorište Nekadašnje Pozorište

- Osumnjičeni za podmetanje požara Nikola T. i Božidar S. saslušani su u petak - potvrdila je Ljiljana Nikolić, istražni sudija Osnovnog suda u Vranju i za dalje informacije uputila na Srboljuba Manasijevića portparola Osnovnog suda.

- U interesu istrage za sada mogu samo da kežem da je osumnjičenima odredjen pritvor do 30 dana - rekao je portparol Manasijević.

Policijska uprava u Vranju podnela je krivične prijave protiv Nikole T. i Božidar S. zbog osnovane sumnje da su, kao saizvršioci, učinili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti za koje je propisana kazna više od 10 godina zatvora.

Policija osnovano sumnja da je Nikola T. zvani Čuta i Božidar Stojanović zvani Boža, u zoru 2. jula podmetnuli požar u vranjskoj diskoteci „Paladijum“, od koga je potom do temelja izgorela 120 godina stara zgrada pozorišta „Bora Stanković“.

Tu zgradu, koja je kasnije proglašena za kulturni i istorijski spomenik, Vranju  je poklonio njen vlasnik tadašnji predsednik opštine, trgovac i dobrotvor Janča Jovanović Baldžija.

Odbor za obnovu zgrade pozorišta pokrenuo je akciju u kojoj treba da se prikupi 200 miliona dinara, a zgrada će biti gotova u narednih sedam meseci - 31. januara, za Dan oslobodjenja Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: