Saslušanje vaspitačice iz vrtića u Vladičinom Hanu odloženo iz tehničkih razloga

Lokalne vesti - Petak 17.03.2023 - 12:56

Saslušanje vaspitačice iz vrtića u Vladičinom Hanu, u čijoj se grupi desila nesreća kada je dečak progutao žir, a potom preminuo od posledica gušenja, odloženo je za 7. april.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Saslušanje je bilo zakazano za petak 17. mart, ali je iz tehničkih razloga odloženo, kažu iz tužilaštva.

Naime, tužiteljka koja je vodila ovaj slučaj, od nedavno je u Višem javnom tužilatvu u Vranju, te novom tužiocu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu treba vremena da se upozna sa predmetom.


Istraga u slučaju nesreće u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je dečak progutao žir i preminuo kasnije u bolnici, još uvek traje i prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva, sledeći korak je saslušanje osumnjičene vaspitačice.

Zbog krivičnog dela „napuštanje nemoćnog lica“, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu, u vezi smrti dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, pokrenuće postupak protiv dežurne vaspitačice.


OJT će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo.

- Vaspitačica bi trebalo da bude saslušana 17. marta.  

Nakon postupka saslušanaj osumnjičene, sledi saslušanje svedoka, pa ako budu bilo potrebno uslediće i  eventualna veštačenja - kaže Dragan Nikolić, Osnovni javni tužilac.


Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo dalju istragu u vezi smrti dečaka vodi u tom pravcu.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine, dečak D.Đ. (4) preminuo je u Nišu, nakon što je u vrtiću, pod za sada još nepoznatim okolnostima, progutao žir.


Dežurna vaspitačica je suspendovana do završetka postupka.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: