Saslušanje vaspitačice iz vrtića u Vladičinom Hanu zakazano za petak 17. mart

Lokalne vesti - Četvrtak 16.03.2023 - 12:33

Vaspitačica iz vrtića u Vladičinom Hanu, u čijoj se grupi desila nesreća kada je dečak progutao žir, a potom preminuo od posledica gušenja, biće saslušana u petak 17. marta.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Istraga u slučaju nesreće u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je dečak progutao žir i preminuo kasnije u bolnici, još uvek traje i prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva, sledeći korak je saslušanje osumnjičene vaspitačice.

Zbog krivičnog dela „napuštanje nemoćnog lica“, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu, u vezi smrti dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, pokrenuće postupak protiv dežurne vaspitačice.

OJT će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo.

- Vaspitačica bi trebalo da bude saslušana 17. marta.  


Nakon postupka saslušanaj osumnjičene, sledi saslušanje svedoka, pa ako budu bilo potrebno uslediće i  eventualna veštačenja - kaže Dragan Nikolić, Osnovni javni tužilac.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo dalju istragu u vezi smrti dečaka vodi u tom pravcu.


Podsetimo, krajem decembra prošle godine, dečak D.Đ. (4) preminuo je u Nišu, nakon što je u vrtiću, pod za sada još nepoznatim okolnostima, progutao žir.

Dežurna vaspitačica je suspendovana do završetka postupka.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
tuga
16.03.2023. , 13:25
Jadno dete. Niko ga nije i niko ih nije pazio. Profesionalni primači plata su to. Samo otaljavaju posao. I nikog nije briga sve dok se nešto ne desi,e a kad se desi nešto ovako nezamislivo onda niko od tih zaposlenih nije kriv. Pa ko je kriv ako ne oni , ona ? Ne može se na poslu biti tako nonšarlantan i neobazriv. Ej ljudski život je u pitanju.