Sastanak sa privrednicima Vranja: Krediti za NOVU PERSPEKTIVU (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 03.06.2020 - 14:41

U velikoj Sali Skupštine grada Vranja održan je sastanak sa privrednicima ovog kraja, na kojem je bilo reči o merama države za lakše prevazilaženje posledica pandemije virusom korona.

Do sada odobreno 610 kredita iz Fonda za razvoj FOTO: D. Ristić/OK Radio Do sada odobreno 610 kredita iz Fonda za razvoj FOTO: D. Ristić/OK Radio
Svesni smo da su svi privredni subjekti imali negativnih posledica tokom prethodnog perioda, pa je lokalna samouprava, sa svoje strane, donela niz mera, rekao je gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković.
 
- Danas je predviđeno predstavljanje mogućnosti u vidu kreditnih linija, kako bi privreda iz cele ove situacije izašla sa novom perspektivom i novim planovima za budućnost.
 
Prilikom jučerašnje posete ministra finansija Siniše Malog bilo je reči o velikim preduzećima, a danas je tema prevashodno reč o mogućnostima za mala i srednja preduzeća - kazao je Milenković istakavši da je krajnji cilj očuvanje radnih mesta i poboljšanje privredne aktivnosti koja će za posledicu imati i povećanje priliva u lokalni budžet.
 
Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, istakao je da intencija u ovom periodu da u otklanjanju ekonomoskih posledica epidemije fokus bude na jugu Srbije.
 
- Dobili smo nalog i instrukcije da se sa posebnom pažnjom posvetimo sektoru preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća, na potezu od Preševa do Kruševca, uključujući i istočnu Srbiju – istakao je Stevanović.
 
On je podsetio da Vlada Srbije već drugi mesec realizuje deo mera koje se odnose na isplatu minimalne zaraze, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa i plaćanje akontacije poreza na dobit za ovu godinu.
 
- Namera nam je da tokom ovog sastanka privrednicima Vranja predstavimo mere vezane za intervencije Fonda za razvoj, poslovnih banaka uz garantnu šemu i Agencije za finansiranje i osiguranje izvoza.
 
Želimo da pozovemo privrednike da, ukoliko imaju neke konkretne probleme i nejasnoće, potraže pomoć ove dve institucije, kao i da napravimo neposredni kontakt – kazao je Strevanović.
 
On je dodao i da je do sada, na nivou Srbije, odobreno 610 kredita iz Fonda za razvoj ukupne vrednosti oko 3,1 milijarde dinara.
 
Za te namene je predviđena suma od 24 milijarde dinara,  a rok za realizaciju je 20. decembar.
 
Stevanović je najavio i da će naredne nedelje će početi da se primenjuje i prošireni paket mera koji se odnosi na ugostiteljstvo, hotelijerstvo i putnički saobraćaj.
 
Sa privrednicima ovog kraja razgovarali su Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, Vesna Vučetić iz Fonda za razvoj Republike Srbije, Dejan Vukotić, generalni direktor Agencije ua osiguranje i finansiranje izvoza i Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: