SAVET ZA EKOLOGIJU: Zamenimo plastiku!

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.04.2019 - 13:29

Savet za prirodne resurse, zaštitu životne sredine i održivi razvoj GrO SNS u Vranju organizovao je akciju povodom Svetskog dana planete Zemlje.

Ekolozi u akciji. Foto: S.Tasić/OK Radio Ekolozi u akciji. Foto: S.Tasić/OK Radio

Aktivisti saveta su kroz konkretne primere ukazivali građanima o značaju zamene plastične ambalaže nekom biorazgradivom.

Nela Cvetković, predsednik Saveta za ekologiju, ukazuje da je pozivanje na zamenu platsike oslonac ekološke kampanje za ovu godinu.

- Radimo na edukaciji naših sugrađana kako bi im pomogli i dali neke savete na koji način mogu da zamene neke plastične predmete za jednokratnu upotrebu i na taj način ćemo omogućiti da se neki proizvodi ne koriste više.

Sa druge strane smanjiće se potrošnja električne energije, smanjiće se emisija ugljen dioksida u atmosferu, te će se na taj način uticati i na efekat staklene bašte na klimu.

Ovaj dan obeležavamo i na simboličan način time što sugrađanima delimo cveće, a saksijice u kojima je bilo, vraćamo proizvođaču, da ih opet upotrebi
- dodaje Cvetkovićeva.

Inače, u zemljama EU iz ekoloških razloga predviđena je zabrana plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu od 2021. godine.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: