Šćiprim Arifi bez dozvole prešao u Makedoniju

Lokalne vesti - Sreda 22.01.2020 - 13:07

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi prešao je bez dozvole granicu između Srbije i Makedonije i pored upozorenja policije na mestu gde još uvek nije zvanično uspostavljen granični prelaz, saznaje OK Radio.

Obilazak terena. Foto: FB Obilazak terena. Foto: FB

Arifi je pešice prešao da bi se sastao sa visokim funkcionerom iz Makedonije pre zvaničnog otvaranja graničnog prelaza Miratovac - Lojan.

Mediji na albanskom prenose da  je predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, u pratnji potpredsednika Vlade Republike Severne Makedonija Bujara Osmanija i gradonačelnika Lipkova Erkana Arifija posetio granični prelaz Miratovac - Lojan.


Svrha ove posete, prema rečima Arifija, bila je podela dužnosti i odgovornosti za tehničku pripremu za dan otvaranja ovog graničnog prelaza od vitalnog značaja za građane sa obe strane granice.

Svrha posete bila je zajedničko savetovanje o terenskom radu, jer su odluke o otvaranju ovog graničnog prelaza donete i ratifikovane u Skoplju i Beogradu.

Nakon terenskog sastanka, delegacija opštine Preševo, zajedno sa gradonačelnikom Albrimom Arifijem i predstavnicima severne Makedonije, posetila je selo Lojan kako bi se upoznali sa stanovnicima kako i njihovim, kako navode, višegodišnjim potrebama za otvaranjem granice.

O čitavom slučaju obaveštene su i više instance MUP - a Srbije, navodi izvor OK Radija.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Novica
22.01.2020. , 15:38
E moja Srbijce. Hvale se nepostovanjem zakona ! A gde je bila granicna policija. Kako se i gde prelazi drzavna granica? Ocigledno je da na prostoru juzne Srbije ne funkcionise drzava, ali zato funkcionisu komunalni policajci,..posalji te komunalne policajce na granicu,..da je cuvaju kao sto maltretiraju sirotinju,..gde je ministar policije, ministar vojni,..i jos po neki veliki rodoljub, patriote,..da cuvaju ono sto je ostalo od Srbije,..ko ih placa i zasto su placeni,...a ne da,...ne zelim da napisem ono sto imam na umu, sto bi zeleo da porucim,...sta mislim o njima,...
Novica
22.01.2020. , 22:42
Ne objavljujete kometare koji vam nisu na liniji,...sramno ,..