Sećanje na generala Delića: Godišnjicu upokojenja obeležili i saborci

Lokalne vesti - Četvrtak 24.08.2023 - 10:21

Pre godinu dana, 23. avgusta, posle teške bolesti i borbe, upokojio se general Božidar Delić, komandant herojska 549. motorizovane brigade iz Prizrena.

Foto S.Tasić/OK RADIO Foto S.Tasić/OK RADIO
Delić je bio i potpredsednik Narodne skupštine Srbije, narodni poslanik i lider koalicije “NADA”.
 
Godišnjicu smrti upokojenja generala Delića obeležila je porodica u Beogradu gde je Delić i sharanjen, ali i njegovi saborci, politički saradnici, kao i veterani 549. mtrb, koja je podsetimo, odlikovana Ordenom narodnog heroja. 
 
U sastav 549 mtbr, na prostoru Kosova i Metohije oko polovine pripadnika brigade bilo je iz Jablaničkog okruga, od kojih je 32 poginulo.
 
General Božidar Delić je uz znak zahvalnosti svojim palim herojima podigo spimenik sa svojim udruženjem “Herojska 549. mtbr Car Dišan Silni” u kasarni “Petar Bojović” u Sinkovcu kod Leskovca.
 
- Mi borci veterani ćemo ga večno pamtiti  kao velikog vojskovođu i borca za prava boraca veterana. 
 
Borci učesnici bitke na Paštriku su mu i nadenuli opravdano nadimak “tata” - kaže Saša Stevčić, jedan od veterana 549. mtrb.
 
S.T.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: