Sensei zadovoljan: Veliko interesovanje za NINDŽUCU (VIDEO)

Lokalne vesti - Nedelja 07.04.2019 - 11:56

U Vranju u sali OŠ „Vuk Karadzić“ u Vranju, ovog vikenda je održan prvi nindžucu seminar.

uduće vranjske nindže na obuci FOTO: dn017 uduće vranjske nindže na obuci FOTO: dn017
Seminar je vodio jedan od najboljih evropskih nindžucu majstora, sensei shihan Nedeljko Ašanin, na temu kukishinden ryu.
 
Kukishinden Ryu Happo Bikenjutsu je vestina borbe u yori (samuraiski oklop), koja sadrži tai jutsu (goloruku borbu), ken jutsu (borba mačem), borba sa hanbo-om bo-om (kratki i dugi štap), yari (koplje), naginata (dugo sečivo sa dogom drškom) i token jutsu (bacanje projekila).
 
S obzirom na to da je klub u Vranju mlad i da ima dosta početnika, jedan sat je posvećen osnovama ove veštine, rekao je Ašanin za dn 017.
 
- Ja sam, pravo da vam kažem, iznenađen brojem ljudi u Vranju koji su došli.
 
Nindžucu jeste interesantna veština; naša organizacija broji 12 klubova širom sveta a Vranje je jedna od tih sekcija, tako da sam više nego zadovoljan – kazao je na početku seminara sesnsei Ašanin.
 
Nindžucu je borilačka veština, strategija i taktika nekonvencionalnog i gerilskog ratovanja koju su praktikovali japanski šinobiji, izvan Japana poznati kao nindže
 
Tajna nindži i njihove obuke prenosila se sa kolena na koleno samo odabranim učenicima, koji su, da bi postali nindže, prolazili kroz dugotrajnu i mukotrpnu obuku.
 
Za „Kukishinden Ryu“ školu se smatra da je potekla iz Kine i da je starija od perioda Kamakura, od kada postoje zapisi. 
 
Ime "Kukishinden Ryu" dao je car Go – Daigo, samuraju Yasushimaru Takazaneu, koji mu je pomogao u borbi, pa mu je car rekao da se borio kao devet demona (Kuki). 
 
Školu je sa svim njenim specifičnostima organizovao Izumo Kanja Yoshiteru
 
Taj kompletan borbeni sistem koji sadrži goloruku borbu, veoma se oslanja na tehnike sa kopljem, kratkim i dugim štapom, kao i na tehnike bacanja projektila, tehnike koje su se koristile na bojnom polju, ali i na strategiju, upotrebu vatre i vode, tehnike nevidljivosti i prerušavanja.
 

OK Radio, dn017

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: