ŠEST PREMIJERA na Dokumentu 2018

Lokalne vesti - Sreda 21.11.2018 - 13:12

Pod pokroviteljstvom Grada Vranja, u organizaciji udruženja "Dokument 06" i Dopisništva RTS-a, u Domu Vojske Srbije u Vranju će od 1. do 4. decembra 2018. godine biti održan 15. međunarodni festival dokumentarnog filma "Dokument 2018".

Biće prikazan 21 dokumentarni film FOTO: Promo Biće prikazan 21 dokumentarni film FOTO: Promo
Na ovogodišnjem "Dokumentu" biće prikazan 21 film, a šest ostvarenja imaće svoje premijere upravo na vranjskom festivalu.
 
Na programu su filmovi nastali u poslednjih godinu dana u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, a ostvarenje "Slatko od ništa/In Praise of Nothing" našeg proslavljenog dokumentariste Borisa Mitića, u kojem se kao narator pojavljuje legendarni Igi Pop, nastao je u koprodukciji Srbije, Hrvatske i Francuske.
 
Festival će biti otvoren u subotu, 1. decembra u 19 časova u sali Doma vojske, a organizatori najavljuju i gostovanje autora filmova.
 
Pored ostvarenja “Dejan” koje potpisuje osnivač festivala  reditelj brojnih dokumentaracai Slađan Stojanović Frenki, ove godine se na festivalu kao autor pojavljuje i njegova koleginica iz dopisništva RTS-a u Vranju, Danijela Manić Stojilković sa filmom “Ptica bez gnezda”.
 
Posetiocima će sigurno privući pažnju i film snimljen u našem gradu “Etos vranjske pesme – Stih stihuje, srce ne miruje” Radice Smiljković, jedno od šest ostvarenja koja će svoje premijerno prikazivanje doživeti na “Dokumentu 2018”.
 
Međunarodni festival dokumentarnog filma „Dokument“, održava se od 2006. godine sa idejom da se prikažu aktuelni, zanimljivi i kvalitetni dokumentarni filmovi.
 
Kao i do sada, ulaz na sve projekcije je besplatan.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: