"Sevdah" prodrmao Tursku

Lokalne vesti - Utorak 10.07.2012 - 11:24

Vranjski „Sevdah“ na Internacionalnom festivalu folklora koji je održan u turskom gradu Akišaru svojim nastupom osvojio je tamošnju publiku.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Na prvom azijskom gostovanju KUD „Sevdah“ je u šest koreografija predstavilo seoske igre iz okoline Vranja, Bujanovca i Bosilegrada. 

Vladimir Janković, umetnički rukovodilac ansambla na svečanom prijemu u Skupštini grada koji je organizovao gradonačelnik Zoran Antić kazao je da je igra članova „Sevdaha“ bila fenomenalna, ali da  festival nije takmičarskog karaktera. 

– Dostojno smo reprezentovali ne samo Vranje već i Srbiju – kazao je Janković.

Prema rečima Tanje Cvetković, zamenika rukovodioca poznanstvo sa turskim ansamblom koje je prethodilo ovom gostovanju datira od prošle godine.

Gradonačelnik Antić najavio je da će na narednoj sednici Skupštine grada 25. jula biti formirani saveti i komisije, a jedno od ovih radnih tela biće zaduženo za saradnju sa gradovima iz zemlje i inostranstva.

Antić je kazao da će i grad u skladu sa budžetskim mogućnostima pratiti rad KUD „Sevdah“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: