Simka se seli iz Vranja, posao za 120 Šapčana

Lokalne vesti - Petak 25.06.2021 - 11:20

Kompanija Candy Rush, novi vlasnik fabrike čokolade "Simka" u Vranju, seli proizvodnju u Šabac.

Promenjena Promenjena "slatka navika" FOTO: YouTube/screenshot
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je fabriku Candy Rush koja proivodi različite vrste krema, krem bananica i kakao tabli i u okviru iste grupacije planira otvaranje pogona "Simke" koja će iz Vranja svoj proizvodni pogon premestiti u Šabac, objavio je tamošnji portal Gradske uprave. 
 
Kako je navedeno, vrednost ove investicije je oko 8 miliona evra, a gradonačelnik Pajić je istakao da je izuzetno ponosan što će dolaskom "Simke" biti otvoreno 120 novih radnih mesta za Šapčane.
 
- Najviše me raduje što je u Šapcu u narednom periodu planirano otvaranje "Simke". Time će biti dograđeno 6.000 m2
 
Želja nam je da što više investitora otvori nove i proširi postojeće proizvodne kapacitete - kazao je Pajić, a prenosi E-kapija.
 
Suvlasnik firme Candy Rush Rade Joksimović rekao je da ova firma sa sedištem u Beogradu, već deset godina posluje u Šapcu.
 
- Planiramo otvaranje "Simke" u narednom periodu gde će se proizvoditi čokolada vrhunskog kvaliteta, koja će se distribuirati na svetsko tržište
 
Šabac je idealna destinacija jer je blizu Beograda gde nam je distributivni centar za celu Srbiju - kazao je Rade Joksimović i dodao da Šabac ima izuzetno kvalitetnu radnu snagu.
 
Kompanija Candy Rush kupila je početkom aprila na javnom nadmetanju industriju hrane "Dunja", u čijem je vlasništvu bila vranjska fabrika čokolade "Simka", po početnoj ceni od 187,8 miliona dinara.
OK Radio, e-kapija

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Simče, kockasto ljubinče
25.06.2021. , 17:42
A Vranjanci sad nek pasu travu. Sve sami tajkuni, džukele od ljudi. Sad je problem rešen. Vranjanci, pravac Rudna Glava.