"Simpo" dobija gazdu na 50. rođendan

Lokalne vesti - Sreda 27.11.2013 - 07:52

Na samo nekoliko dana pred 50. rođendan „Simpa“, ruska firma „Delo“ iz Moskve izrazila je interes i spremnost da kupi državni paket akcija najpoznatije srpske fabrike nameštaja.

Simpova elipsa Simpova elipsa

O tome je sa vlasnikom „Dela“ Sergejem Nikolajevićem Šiškarjevim razgovarao potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Kompanija „Delo“ iskazala je namere da, nakon kupovine unapredi poslovanje „Simpa“  povećanjem proizvodnje i prodajom, naročito na tržištu u svojoj zemlji.

Ruski partner izrazio je i spremnost da putem dokapitalizacije investira u poboljšanje i unapređenje tehnologije, povećanje kapaciteta i očuvanje svih radnih mesta u „Simpu“, navodi se u saopštenju iz Vučićevog kabineta.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da se u cilju podrške realizaciji tog dogovora maksimalno brzo, transparentno i u skladu sa zakonima ubrzaju svi postupci nadležnih državnih organa u postupku konverzije poreskih obaveza Simpa u vlasništvo države.

Očekuje se da predstavnici „Dela“ dođu u Vranje i obiđu sve fabrike i pogone u sastavu „Simpa“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: