"Simpo" podržavljen, pa zaustavljen

Lokalne vesti - Petak 11.10.2013 - 13:03

Skupština akcionara „Simpa“ iz Vranja odlučila je da državi Srbiji prenese vlasništvo nad 70 odsto kompanije, i tako posle 14 godina, tu firmu ponovo podržavi.

Ilkić i Tomić Ilkić i Tomić

„Simpo“ je time praktično platio poreski dug državi, vredan oko 50 miliona evra.

No, kako pišu „Vranjske“, zahvaljujući previranjima u kompaniji, „Simpo“ je potpuno stao, radnici su na plaćenom odsustvu, a poslednje dve plate nisu isplaćene zaposlenima.

Država je obećala da će do kraja oktobra izabrati novi Nadzorni odbor, a sa njim i novi menadžment kompanije, pa se očekuje da će Dragomir  Tomić  ipak morati da ode u penziju, a da će „Simpo“ preuzeti neki novi ljudi.

Pre svih, pišu „Vranjske“, favorit za novog predsednika kompanije je Ljubomir  Ilkić, smenjeni direktor „Simpa“, inače blizak SNS-u.

Na Ilkićevo insistiranje direktor „Simpa“ ostaće Slađan Disić, za koga se priča da je konačno okrenuo leđa Tomiću i da sada pokazuje i više samostalnosti i više odlučnosti nego ikada ranije.

Prema tvrdnjama lista, država je spremna da u „Simpo“ uloži novih 10 miliona evra, ali tek posle smene Dragomira Tomića. Polovina tog novca odmah bi morala da ode na zaostale plate.

Inače, čini se da je račun „Simpa“ ponovo u blokadi, ovoga puta zbog neplaćenih bankarskih rata. Jedna banka pristala je da skine blokadu, ali druga to nije želela da uradi, pa mukama „Simpa“ kao da kraja nema.

„Simpo“ će 29. novembra proslaviti 50 rođendan, pa je to prava prilika da se vidi ko je tamo ko i šta je tamo šta.

Do tada, čekanje jedino ostaje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: