Sirotinja: Vranje oskudeva i u MILIONERIMA

Lokalne vesti - Nedelja 15.07.2018 - 00:35

Prema podacima Poreske uprave Republike Srbije, u Vranju je tokom prošle godine zaradu veću od 2,3 milionera dinara ostvarilo 70 lica, što je drugi najmanji broj milionera u Srbiji.

U Vranju živi 70 milionera FOTO: S. Tasić/OK Radio U Vranju živi 70 milionera FOTO: S. Tasić/OK Radio
Na području Regionalnog odeljenja poreske uprave u Nišu koje pokriva područje od Bora i Negotina do Bujanovca i Preševa, zaradu veću od 2,3 miliona dinara u prošloj godini imalo je 1.265 lica.
 
U Nišu je evidentirano 673 milionera, u Pirotu 111, Leskovcu 90, dok ih je u Vranju 70
 
Jedini grad u regionu i čitavoj Srbiji na ovoj listi iza Vranja je Bor sa 35 milionera.
 
Očekivano, po broju bogataša vode beogradske opštine, pa je na Novom Beogradu registrovano čak 4.496 milionera.
 
Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imaju građani koji su u 2017. godini ostvarili dohodak veći od 2.375.136 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji.
 
Najviše prijava podneto je na teritoriji koju obuhvata Regionalno odeljenje Beograd - ukupno 16.199 prijava, dok je Regionalnom odeljenju Niš podneto 1.265 prijava.
 
Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 73 pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Regionalno odeljenje Poreske uprave Beograd
 
Od sto najviše iskazanih prijavljenih prihoda, 69 lica su domaći državljani, a 31 su strani državljani, dok je 90 odsto muškog pola.
 
Najčešća prijavljena zanimanja su menadžer, direktor i inženjer.
 
Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 40 do oko 340 miliona dinara.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: