Situacija STABILNA, ali nikad se ne zna: Izvršena KONTROLA svih škola

Lokalne vesti - Ponedeljak 28.09.2020 - 13:02

U cilju realizacije svih uputstava Ministarstva prosvete u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i zaštitom bezbednosti i zdravlja dece, predstavnici lokalne samouprave su održali sastanak sa direktorima svih škola na teritoriji grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja.

Antanasijević, Stankovicć i Jović tokom kontrole FOTO: vranje.org.rs Antanasijević, Stankovicć i Jović tokom kontrole FOTO: vranje.org.rs
Istovremeno, prosvetni inspektori i pripadnici drugih inspekcijskih službi su izvršili obilazak i kontrolu svih ustanova obrazovanja.
 
Zapisnički su konstatovani svi propusti u realizaciji propisanih mera, kazala je zamenica gradonačelnika Vranja, Zorica Jović i dodala da najveći broj obrazovnih ustanova maksimalno poštuje sve mere i uputstva.
 
- Učenicima i roditeljima još jednom upućujemo jednu veliku preporuku, molbu i zahtev da poštuju sve mere Republičkog kriznog štaba i Kriznog štaba grada Vranja.
 
To znači obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, što češće pranje ruku i mera koja se među decom možda najmanja poštuje, držanje propisane distance - rekla je zamenica gradonačelnika.
 
U nastavku kontrole, inspekcijske službe će obići i sve vrtiće Predškolske ustanove "Naše dete", dodala je Jovićeva.
 
Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave je uključeno u kontrolu poštovanja antiepidemijskih mera od početka izbijanja pandemije virusa korona, podsetio je načelnik ovog odeljenja, Boban Antanasijević.
 
- Prema nalogu ministarstva, uradili smo službeno-savetodavne posete u svim osnovnim i srednjim školama u Vranju i Vranjskoj Banji.
 
Situacija je trenutno stabilna i nema nikakvih problema - rekao je Antanasijević.
 
Miroljub Stanković, savetnik gradonačelnika za zdravstvo, naglasio je da je Krizni štab grada Vranja uvek na vreme donosio preventivne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije. 
 
- Nakon održanog sastanka sa direktorima osnovnih i srednjih škola i direktorkom PU "Naše dete”, sprovedena je kontrola poštovanja mera u ustanovama obrazovanja  i rezultati su veoma pozitivni - konstatovao je Stanković. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: