Siuvs Mobile: Predstavljena aplikacija za upravljanje VANREDNIM SITUACIJAMA

Lokalne vesti - Petak 16.07.2021 - 10:52

Član Gradskog štaba za vanredne situacije Nemanja Jovanović održao je sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća i ustanova, na kojem je prezentovana aplikacija ,,Siuvs Mobile“ - Sistem za integrisano upravljanje vanrednim situacijama i rizicima od katastrofa.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs
- Grad Vranje deo je projekta Nacionalnog programa za upravljanje rizikom od elementarnih nepogoda, koji je vodila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije
 
Ova aplikacija predstavlja jedan od načina za brzo i efikasno obaveštavanje građana o aktivnostima Gradskog štaba za vanredne situacije, javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova, kao i o vanrednim događajima i uputstvima za ponašanje u takvim situacijama.
 
Primera radi, pomoću ove aplikacije između ostalog biće dostupne informacije o stanju na putevima, prekidima u saobraćaju, izmeni režima saobraćaja, o kvarovima na vodovodnoj mreži i stanju snabdevanja stanovništva vodom i električnom energijom - rekao je Jovanović. 
 
Aplikacija se preuzima na ,,Google play” prodavnici, a instaliranje je besplatno
 
Jovanović je takođe dodao da se na ovaj način jačaju kapaciteti lokalne samouprave u smislu pravovremenog i koordinisanog odgovora na izazove u vanrednim situacijama, što je od suštinskog značaja za podizanje stepena bezbednosti i sigurnosti.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: