SKANDAL PIJANI LEKAR: Sahranjena Persa Stojanović

Lokalne vesti - Nedelja 29.04.2018 - 11:19

Persa Stojanović (68) iz Vranja preminula je u noći između petka i subote zbog kako tvrdi njena porodica, neintervencije lekara hitne pomoći koji nije bio u stanju da joj pruži pomoć, jer je bio u pijanom stanju.

Četvrta žrtva Persa Stojanović. Foto: OK Radio Četvrta žrtva Persa Stojanović. Foto: OK Radio

Policija je intervenisala u vezi ovog slučaja i odredila lekaru hitne pomoći zadržavanje do 48 sati.

- Doneto je rešenje o zadržavanju N.S.  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ne pružanje lekarske pomoći.

Ostale pojedinosti ne možemo sada da saopštimo zbog istrage
- kažu iz Policijske uprave Vranje.

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju  je prenelo da se za vikend neće oglašavati u vezi ovog slučaja.

Slučaj smrti Perse Stojanović je četvrti u nizu u ZC Vranje, a treći u HMP,  za koji se terete lekari ili nemedicinsko osoblje.

Prethodna tri slučaja sa smrtnim ishodom su već na sudu.

Početkom godine iz vozila hitne pomoći u Grdeličkoj klisuri ispao je pacijent na putu, na koga je naleteo kamion i pregazio ga.

Dva meseca kasnije zbog neintervencije i neizlaska na teren hitne pomoći preminula je pacijentkinja, nakon što ju je porodica dovezla u ZC.

Ubrzo nakon ovog slučaja, Jelena Ivanović rodila je mrtvo dete, a obdukcija je utvrdila da je došlo do gušenja ploda jer porođaj nije na vreme izveden, iako je žena u porodilištu već bila čitava dva dana sa puknutim vodenjakom.

Persa Stojanović je sahranjena u subotu na Sobinskom groblju u Vranju.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: