Skup o reproduktivnom zdravlju

Lokalne vesti - Petak 21.09.2012 - 13:51

NVO “NEXUS” u okviru projekta “Kampanja o reproduktivnom zdravlju”organizovala je okrugli sto na temu “Uticaj socioekonomskih faktora na zdravlje”.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Skup je održan u vranjskom Domu za učenike i studente. 
 
Cilj projekta čiji je donator  fondacija CARITAS Luksemburg je da se ženama i mladima obezbedi dostupnost informacijama koje im mogu pomoći da zaštite i unaprede svoje polno i reproduktivno zdravlje.
 
Nataša Milosavljevioć, menadžerka projekta čija su ciljna grupa raseljena lica, mladi i Romi, kazala je da na zdravlje ljudi u velikoj meri utiču socioekonomska sredina u kojoj oni žive.
 
- Želeli smo javnosti da predstavimo tu strukturu naših korisnika jer su višestruko ugroženi, često pripadaju kategoriji nacionalnih manjina i uglavnom su korisnici Centra za socijalni rad  – kazala je  Milosavljevićeva. 
 
O stanju u romskoj populaciji najbolje govori podatak koji je iznela Dragana Nakić, piar NSZ-a, da je među nezaposlenima 682 pripadnika romske nacionalnosti.
 
- Romska populacija je uglavnom bez stručne spreme i kvalifikacija – kaže Nakićeva. 
 
Slavica Stanojević iz Centra za socijalni rad napomenula je da se u ovoj instituciji realizuje projekat pod nazivom „Moja prava i kako do njih“ kojim se  pruža pravna pomoć i psihosocijalna podrška.
 
- Cilj je podizanje svesti  korisnika Centra među kojima je veliki broj pripadnika romske populacije – kaže Stanojevićeva.
 

 - Aktivnosti ne treba da prestanu sa završetkom projekta već da zajednica sama počne da reaguje i deluje u ovom pravcu – saglasni su učesnici okruglog stola posvećenog uticaju socioekonomskih faktora na zdravlje ljudi.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: