Skupština grada AMINOVALA: Potraživanje prema Jumku pretvorena u trajni ulog

Lokalne vesti - Petak 26.02.2021 - 11:14

Na devetoj sednici Skupštine grada Vranja, kojom je predsedavao Dejan Tričković, odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o konverziji potraživanja poverioca u trajni ulog Holding kompanije Pamučni kombinat „YUMCO“ a.d. Vranje.

Potraživanja iznose oko 9 miliona evra FOTO: vranje.org.rs Potraživanja iznose oko 9 miliona evra FOTO: vranje.org.rs
Pravni osnov za donošenje ove Odluke sadržan je u odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o privatizaciji i Statuta grada Vranja
 
Razlog za donošenje ove odluke je postupanje po zaključku Vlade RS, kojim je konstatovano da se državnim poveriocima preporučuje da, kao meru unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), konvertuju potraživanja prema subjektu privatizacije, u slučaju usvajanja UPPR. 
 
Ukupna potraživanja koja se konvertuju u trajni ulog u kapitalu Holding kompanije Pamučnu kombinat „Yumco“ a.d. Vranje iznose 1.053.120.793 dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: