Skupština grada: RAZREŠENJA i nova IMENOVANJA

Lokalne vesti - Utorak 22.09.2020 - 12:02

Treća sednica Skupštine grada, počela je potvrđivanjem mandata Jeleni Stanković, diplomiranoj pravnici iz Vranja na mesto sekretara Skupštine grada.

Tričković imenovan za novog ombudsmana FOTO: vrane.or.rs Tričković imenovan za novog ombudsmana FOTO: vrane.or.rs
Nakon toga, odbornici su usvojili Predlog odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Vranja za period 2021-2030. godine, koji je obrazložio Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave grada Vranja. 
 
- Plan razvoja grada je dugoročni dokument razvojnog planiranja koji sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, viziju, odnosno željeno stanje i prioritetne ciljeve razvoja koji se žele postići. 
 
Takođe, obuhvata i pregled odgovarajućih mera u svim oblastima koje su od značaja za razvoj jedinica lokalne samouprave
 
On mora biti usklađen sa svim relevantnim republičkim i planskim dokumentima donetim na nivou Grada, kao i svim pravnim propisima - rekao je Aritonović. 
 
U nastavku sednice usvojeni su Predlog odluke o usvajanju izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana, Predlog odluke o izradi druge izmene i dopune Plana generalne regulacije Vranjske Banje, kao i Predlog odluke o dopuni Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Vranja neposrednom pogodbom. 
 
Usvojen je i Predlog odluke o određivanju autobuskih stajališta za korišćenje linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Vranja i Predlog dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2020. godinu. 
 
Takođe, odbornici su prihvatili i Predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Vranje za 2020. godinu, kao i Predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2020. godinu. 
 
Takođe, usvojen je i Predlog rešenja o razrešenju direktora JP "Uprave Banje” i  Predlog rešenja o imenovanju Miloša Džikića diplomiranog ekonomiste iz Vranja na mesto vršioca dužnosti direktora JP "Uprava Banje”. 
 
Na današnjoj sednici, na mesto lokalnog ombudsmana u narednom četvorogodišnjem mandatu  izabran je Marko Tričković, diplomirani pravnik iz Vranja. 
 
U nastavku sednice na mesto zamenika Gradskog pravobranioca izabrana je Milica Veličković, diplomirani pravnik. 
 
Takođe, odbornici su usvojili i Predloge rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora pojedinih srednjih škola na teritoriji grada Vranja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: