Skupština o poljoprivrednom zemljištu i izvršenju budžeta

Lokalne vesti - Četvrtak 18.10.2018 - 09:28

Na sednici Skupštine Vranja, kojom predsedava dr Dejan Tričković usvojen je Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Vranja za 2018. godinu.

Da se sačuva i zaštiti poljoprivredno zemljište. Foto: S.Tasić/OK Radio Da se sačuva i zaštiti poljoprivredno zemljište. Foto: S.Tasić/OK Radio

Uvodno izlaganje podneo je Nenad Mladenović, gradski većnik, istakavši da se teritorija grada Vranja prostire na 86.000 hektara, od čega su 32.478 hektara šume, a da poljoprivredno zemljište obuhvata površinu od 44.685 hektara.

Takođe, govorio je o merama koje će biti preduzete u cilju zaštite poljoprivrednog zemljišta.

- U svrhu ispitivanja plodnosti zemljišta, putem podsticaja preko stručnih savetodavnih službi biće angažovana sredstva agrarnog budžeta Republike Srbije, a rezultati ispitivanja biće korišćeni za pravilnu primenu mineralnih i organskih đubriva.

U cilju zaštite poljoprivrednog zemljišta od erozije urađena je i posebna Odluka o zaštiti, kojom su propisane protiverozne mere
- naglasio je Mladenović.

Odbornici su većinom glasova usvojili  i šestomesečni i devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta grada Vranja za 2018. godinu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: